Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima

Budimpešta, 14.07.2017.
  • 0

Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima koje organizuje FINA održava se od 1973. godine. Svake dve godine prvenstvo se održava u drugom gradu, a ove godine kao grad domaćin odabrana je Budimpešta. U sklopu prvenstva održavaju se takmičenja u plivanju, skokovima u vodu, plivanju na otvorenim vodama, sinhronom plivanju i vaterpolu.

Zoom Media je na svečanosti otvaranja bila angažovana za programiranje Pandora Box servera i uvezivanje u sistem, te kontrolu emitovanja video sadržaja na 48 projektora.

Tokom dve nedelje takmičiće se sportisti iz 180 zemalja za 76 kompleta medalja.

Csaba Káel, glavni direktor svečanosti otvaranja i zatvaranja, naglasio je:
“Realizacija performansa ovih srazmera na Dunavu prevazilazi sve do sada viđeno i zahteva ogromnu spremnost. Ponosni smo na naše sportiste čiji izvanredan uspeh posmatra ceo svet kao i na naše umetnike koji su ambasadori mađarske kulture. Svečanim otvaranjem i zatvaranjem pravimo omaž zajedničkoj veri, predanosti i talentu naših sportista i umetnika. Činjenica je da u srcu Budimpešte Dunav pruža prostor za performanse pred očima stanovnika i posetilaca: gosti mogu imati priliku da iza zavesa neverovatnih performansa vide kombinaciju različitih umetnosti kao jednu.”

  • 0
Detaljnije o projektu

Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima svake druge godine programski postaje bogatije, a ove godine tokom svečanosti otvaranja na Budimskom dvorcu projektovan je film.