Weekend Media festival

Rovinj, 19.-22.09.2013.
  • 0

Weekend Media festival je najveći festival komunikacijske industrije u našem regionu koji je ove godine privukao preko 4.000 učesnika i posetilaca. Šesto izdanje održano je u Rovinju od 19. do 22. septembra. Festival je zamišljen kao mesto susreta medija, PR agencija i marketinških profesionalaca. Ciljevi festivala su edukacija o novim kretanjima u svetu medija, prikaz medijske situacije u regionu i umrežavanje regionalnih medijskih i komunikacijskih radnika.

Angažovani smo od strane T-Mobile kompanije za promociju nove kablovske mreže. Za promociju smo koristili Christie Microtiles ekrane nepravilnog oblika koji su prikazivali materijal 8K rezolucije.

Novitet festivala činile su SoMo Borac nagrade za društvene mreže i mobilne aplikacije. Website – Social media agencija iz Beograda osvojila je SoMo Borac nagradu u kategoriji „Viralni blokbaster“ i time ovo prestižno priznanje donela u Srbiju. Nagrađivane su najbolja Fejsbuk fan stranica, službeni Tviter profil, najbolji internetski video i komjuniti menadžer. U kategoriji mobilnih aplikacija dodeljene su nagrade za najbolju aplikaciju, tablet magazin, mobilnu veb stranicu i reklamnu kampanju za mobilne uređaje.

Među predavačima na festivalu bio je i direktor Beogradske filharmonije, Ivan Tasovac, voditelj marketinga i sektora za komunikaciju s potrošačima kompanije Nestle, Tom Bidej, nemački profesor poslovne strategije Nikolas Kfuri, kao i voditelj sektora izvoza u izraelskom delu Gugla Nir Kordžak, koji je govorio o odnosu lokalnog i globalnog u digitalnom svetu.

Nagrađeni rad, koji je bio najava za prošlogodišnji Pride Week, u formi „flashmoba“, prikazao je venčanje dve devojke u centru Beograda. Video, koji je bio postavljen na Jutjubu , u roku od dva dana dostigao je 200.000 pregleda, nekoliko hiljada komentara i objave u skoro svim dnevnim novinama i televizijskim vestima, a u ta dva dana bio je glavna tema na društvenim mrežama poput Fejsbuka i Tvitera.

  • 0
Detaljnije o projektu

Weekend Media festival održan je šesti put u Rovinju i prvi put u Evropskoj uniji. Festival je odlična prilika za unapređivanje komunikacijskih veština uz niz zanimljivih predavanja, panela, radionica i prezentacija.

  • Festival
  • Media communication