Film “The November Man”

Srbija, 2014.
  • 0

Priča prati Piter Deveroa (Pirs Brosnan), poznatog pod kodnim imenom Novembarski čovek, koji je izuzetno opasan i vrhunski istreniran bivši CIA agent, kojeg će misija vrlo lične prirode povući iz penzije. Mora da zaštiti vrednog svedoka, Alis Furnije (Olga Kirilenko), koja bi mogla da otkrije šta se krije iza decenijama stare zavere. Uskoro otkriva da je i sam postao meta svog bivšeg prijatelja i saradnika, Dejvida Mejsona (Luk Brejsi). Rastu sumnje u postojanje dvostrukog agenta i Devero više nikome ne može da veruje. U ovoj špijunskoj igri više nema pravila.

Film je sniman u Srbiji, najviše na Novom Beogradu, te je Pirs, koji je i jedan od producenata, boravio više od dva meseca u našoj zemlji.

Reditelj Rodžer Donaldson iskoristio je naš glavni grad kao retko korišćenu lokaciju, koja je veliki blagodet za film.

“Nikada nisam video Srbiju u nekom komercijalnom filmu, tako da sam bio srećan zbog snimanja u Beogradu. Srpski narod me je oduševio, oni se nikada ni na šta nisu žalili kroz istoriju.” – kaže Donaldson.

Želja reditelja bila je da CIA soba bude opremljena velikim brojem ekrana visoke rezolucije. U razgovoru sa producentima zaključeno je da su Christie Microtiles idealan izbor za tu vrstu tehničke realizacije. Ovaj projekat obogatio je naše iskustvo i pokazao kako je filmska umetnost spoj koliko umetnosti toliko i dobrog poznavanja tehnologije.

Veći deo filma snimljen je na otvorenom, koristeći mešovitu kulturnu i arhitektonsku paletu grada. Neke od najlepših znamenitosti Beograda bile su otvorene za snimanje, uključujući i zgradu Parlamenta i Beli Dvor. Film obiluje akcionim scenama snimljenim velikim brojem filmskih kamera iz različitih planova i rakursa. U kreiranju filma posredstvom specijalnih efekata kreirane su dve velike scene, koje zahtevaju realističnu sliku.

 

  • 0
Detaljnije o projektu

"Novembarski čovek" je britansko-američki akcioni triler zasnovan na romanu Bila Grejndžera ("There Are No Spies").

  • Cinema
  • Film
  • Microtiles